Wielerploeg Groot Amsterdam WPGA (DTS, de Amstel, de Bataaf en Olympia)

In de afgelopen maanden is er weer veel positiefs gebeurd bij Wielerploeg Amsterdam. Door grote inzet van veel betrokkenen is de ploeg vergroot, versterkt en nog professioneler geworden. Met sterke en haalbare ambities op weg naar de toekomst. We zijn blij te kunnen melden dat er vanaf dit seizoen een vierde vereniging deel uitmaakt van de Wielerploeg. De toonaangevende Zaanse wielerclub DTS is de ploeg komen versterken. Het is een combinatie die past en waarbij alle verenigingen dezelfde doelen nastreven. Op het hoogste niveau een programma aanbieden voor wielrenners uit de verenigingen, ontwikkelen van talent en daarmee het realiseren van een doorlopende leerlijn; van nieuweling, junior, belofte/elite tot professional.

De wielerploeg is veel sterker geworden, we hebben meer kracht en kwaliteit gekregen. Veel renners uit de oude Croford ploeg voor 2015 hebben onderdak gevonden bij de Wielerploeg. Met de komst van deze renners maken we grote stappen vooruit. Samen met een aantal andere renners, die al bij de ploeg rijden, betekent dit dat de topgroep van de wielerploeg uit 14 klasbakken bestaat. Hiermee acteren we op het hoogste niveau, zowel in Nederland als daarbuiten. Naast deze topgroep heeft de wielerploeg een uitgebreide talenten groep, die ook uitstekend mee kan in de clubcompetitie en het programma van de topgroep. De talenten zijn gemotiveerd om door te stromen naar de top. In totaal een groep van ongeveer 30 renners, met een juiste instelling en veel kwaliteiten.
Deze ontwikkelingen maakt dat de Wielerploeg Groot Amsterdam in staat is een uitgebreid programma te rijden waarbij renners zich verder kunnen ontwikkelen. Allereerst deelname aan meerdere grote UCI wedstrijden in Nederland en de wedstrijden voor de clubcompetitie. Maar daarnaast veel wedstrijden in België en Frankrijk, zowel klassiekers als meerdaagse wedstrijden. Wij zijn er van overtuigd dat we met de brede topgroep een goede bijdrage zullen leveren aan deze serie binnen en -buitenlandse koersen en meedoen voor de hoofdprijzen. In Nederland blijft de clubcompetitie belangrijk. Het is een goede instapmogelijkheid voor de talentengroep om hun kwaliteit te laten zien, ervaring op te doen en te leren van de toprenners. Juist zo garanderen we een doorstroom mogelijkheid en zullen de effecten voor de verschillende verenigingen positief zijn.
Een brede selectie van 30 renners, met een top en vele talenten. Een serieus begeleidingsteam voor de wedstrijden, ervaren ploegleiders, soigneurs en mecaniciens. Speciale aandacht voor de belofte renners, testen en trainingsbegeleiding. Een verzorgd wagenpark, goede afspraken voor de kleding en mooi materiaal, zeer mooi materiaal.
Wij zijn ongelofelijk blij dat we een fantastische deal hebben kunnen sluiten met FONDRIEST. De Wielerploeg gaat volgend jaar rijden op de raspaardjes van dit Italiaanse fietsenmerk. De importeur, WeCycling, ziet de ambitie en ondersteunt dit graag.
Het mag duidelijk zijn; De Wielerploeg Groot Amsterdam is klaar voor het nieuwe seizoen. Maar niet alleen voor 2015, we denken graag in meerdere jaren, dus ook voor 2016 en daarna. DTS, de Amstel, de Bataaf en Olympia, zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.
Het Bestuur van WPGA

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s